T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Zehra Mustafa Dalgıç Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Muhasebe Finansman Dış Ticaret Dalı Proje Sınıfı

Proje Dış Ticaret (TİCARET BAKANLIĞI VE TİM İLE YAPILAN PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE)

Protokol Okulu Kapsamındaki Muhasebe ve Finansman Alanı çerçevesinde; Dış Ticaret dalı yer almaktadır.

Bu doğrultuda Muhasebe ve finansman alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır.

Bu programı tamamlayan öğrenci;

·         Yeniçağ becerileri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımı doğrultusunda "meslek etiği ve ahilik, iş sağlığı ve güvenliği, teknolojik gelişmeler ve endüstriyel dönüşüm, çevre koruma, girişimci fikirler, iş kurma ve yürütme, fikrî ve sınai mülkiyet hakları" konularında mesleki gelişim sağlayacak beceriler kazanma,

·         Temel muhasebe uygulama ve işlemlerini mevzuatına uygun şekilde yapma,

·         Mesleki matematik işlemleri yapma,

·         Kelime işlemci, elektronik tablolama ve sunu hazırlama programlarını kullanabilme,

·         Ekonomik hayatın gerekli kıldığı temel bilgi ve beceriler ile ilgili kendini geliştirme,

·         Temel hukuk bilgi ve becerilerin kazandırılması, ile ilgili ortak bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra;

Dış Ticaret Dalında;

·         Dış ticaret ile ilgili temel bilgi ve becerileri yapma,

·         Muhasebe kayıt işlemlerini mevzuata uygun olarak yapma,

·         Dış ticaret muhasebe işlemlerini yapma,

·         Dış ticaret mevzuatı ve uygulamalarını yapma,

·         Dış ticarette paket programları kullanarak dış ticaret işlemlerini yapma,

·         e-ticaret uygulamaları yapma,

·         Dış ticaret uygulamalarını yapma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Belgelendirme

Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma ve iş yeri açma belgesi verilmektedir. Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlardan isteyenlere, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi kapsamında, öğrenim süresince kazandıkları temel yeterlilikler hakkında bilgiler içeren Europass sertifika/diploma ekiyle alınan ve başarılan öğrenme birimini, mesleki eğitim gördüğü veya stajını yaptığı işletmenin adını gösterir belge düzenlenir.

Yetkinlikler

·      Ana dilde iletişim:

·      Yabancı dillerde iletişim:

·      Matematiksel yetkinlik ve bilim/teknolojide temel yetkinlikler:

·      Dijital yetkinlik:

·      Öğrenmeyi öğrenme:

·      Sosyal ve vatandaşlıkla ilgili yetkinlikler:

·      İnisiyatif alma ve girişimcilik:

·      Kültürel farkındalık ve ifade:

Alan Meslek Dersleri

·      Mesleki Gelişim Atölyesi

·      Temel Muhasebe

·      Mesleki Matematik

·      Ofis Uygulamaları

·      Ekonomi

·      Temel Hukuk

·      Dış Ticarete Giriş

·      Tek Düzen Muhasebe Sistemi

·      Dış Ticaret Muhasebesi

·      Dış Ticaret Mevzuatı Ve Uygulama

·      Dış Ticarette Paket Programlar

·      E-Ticaret Uygulamaları

·      Dış Ticaret Uygulamaları

İşletmelerde Mesleki Eğitimi

Öğrenciler eğitimini aldığı dalda faaliyet gösteren bir işletmede Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili hükümlerine göre işletmelerde mesleki eğitimini yapar. İşletmelerde mesleki eğitiminin ders içeriği, bölgesel ihtiyaçlar, işletmenin faaliyet gösterdiği meslek alanını da dikkate alarak okuldaki koordinatör öğretmenler, alan öğretmenleri ve işletme yetkililerince belirlenir.

Protokol kapsamındaki Dış Ticaret alanımız öğrencileri; 11 ve 12. sınıf seviyelerinde haftalık 24 saat işletmelerde beceri eğitimlerini, Bakanlık ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile belirlenecek işletmelerde tamamlayacaklardır.

21-06-202121-06-2021

Yayın: 21.06.2021 - Güncelleme: 12.10.2023 14:09 - Görüntülenme: 2601